Kvašená zelenina pro zimní měsíce

31.01.2011 | Zelenina | Komentářů 0 | Hodnocení

Recept patří do rubrik:

Suroviny:

  • 10kg bílého zelí
  • 1 kg jablek
  • 1 kg mrkve brusinky a 250g zavařovací soli

Postup:

Očistit zelí, vyjmout košťály a nakrájet ho na jemné proužky. Oloupat jablka a mrkve a nastouhat je. Přidat brusinky, sůl podle chuti a dobře vše promíchat.

Vypláchnout velký kameninivý hrnec horkou vodou, vložit dovnitř směs a dobře ji promačkat. Nahoru položit dřevěné prkénko, nebo talířek a na to položit omytý kámen. Pžikrýt vše utěrkou.

Když zelenina začne kvasit, tak sem tam do ni vsunout omytou hůlku, aby plyny, které se v ni tvoří, mohly uniknout, jinak by zelenina byla hořká. Taktéž důležité je odejmout jakoukoliv pěnu, která se vytvoří na povrchu.

Takto nechat kvasit zeleninu asi 3 dny při teplotě 20°C. Potom přenést nádobu do chladné tmavé komory, nebo sklepa, kde zelenina musí uležet nejméně 2-3 týdny před použitím.


Zdroj: Prima-recepty.cz




Související nabídky

Diskutovat Tisknout článek


Hodnocení článku

hlasů: 0

Diskuze

Článek Kvašená zelenina pro zimní měsíce zatím nikdo nekomentoval. Buďte první!

počet příspěvků: 0

Zobrazit diskuzi » Přidat příspěvek

Najděte si své bydlení

Vybírejte z více jak 114000 nemovitostí v ČR

Nemovitost

Kraj

Obsahuje text

Poradna

V tuto chvíli neexistují žádné záznamy







veletrhy

Veletrhy - foto, Pasivní dům může vzniknout i vhodnou rekonstrukcí, Hyperbydleni.cz

Pasivní dům může vznik...

30.01.2018

Díky chytré rekonstrukci rodinného domu mohou...

Veletrhy - foto, Veletrh MODERNÍ VYTÁPĚNÍ 2018 , Hyperbydleni.cz

Veletrh MODERNÍ VYTÁPĚ...

15.01.2018

13. ročník oblíbeného veletrhu nabídne širokou...

Veletrhy - foto, Finále golfové sezóny!, Hyperbydleni.cz

Finále golfové sezóny!

18.09.2017

Tento pátek 22.9. golf, motorky, vrtulník a...

Veletrhy - foto, Nenechte si ujít mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH, Hyperbydleni.cz

Nenechte si ujít mezin...

14.09.2017

Blíží se čas jednoho z nejoblíbenějších a...

Další veletrhy »

Články z našich webů

vlevo
vpravo